Recepten

Zoet broodje

Zoete broodjes worden wel gebakken: Heerlijk! gezond, voedzaam, gemakkelijk(ook om mee te nemen)

Bananenbrood, met dank aan Julia Kang en eigen fantasie:

Oven 175graden, ongeveer 40 minuten

Ingredienten: 3 bananen, (rijp),2 eieren, 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder, 2 eetl kokosolie(roomboter kan ook), 2 eetl honing, kaneel.

Dit door elkaar staafmixeren tot een luchtig geheel.

100 gram havermout toevoegen, 50 gram rozijnen, en tot slot 200 gram speltmeel(biowinkel)

In een cakevorm doen, en in de oven schuiven.

Naar smaak, extra toevoegen: gember, nootjes, zaden. Ook kan je een topping maken van bijv. zonnebloempitjes, walnootjes, cacaopoeder, kleine klontjes roomboter, palmsuiker en wat je maar voor ingeving hebt.

Heerlijk om zo uit het vuistje te eten, als een gezond alternatief voor krentenbrood, maar ook lekker met een likje (bio)roomboter, of appelstroop

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s