MatriXcoaching

 

Voor wie?

Matrixcoaching kan ingezet worden om negatieve beleving te neutraliseren. MartriXcoaching werkt eenvoudig en snel en levert vaak grote resultaten op plus een hele bijzondere ervaring die op veel lagen doorwerkt. Het geeft een sterk gevoel van kracht, vernieuwd je blik en dat doe je allemaal op de manier die bij jou past.

Op de dingen die gebeuren in je leven heb je lang niet altijd controle, maar op je beleving wel!

Matrixcoaching helpt om zelf je beleving weer om te vormen middels visualisaties en weer vat te krijgen op je beleving. De negatieve opgeslagen informatie in je lange termijn geheugen wordt tot neutraal feit omgevormd.

Daarnaast is informatieverwerking en het ordenen en opruimen van alle topics die er in je hoofd spelen ook een mogelijkheid om weer vat te krijgen op je leer strategieën en het voorkomen van een overvol hoofd.

Mensen met volle hoofden, angsten, onverwerkte rouw, psychosomatische klachten en leerproblemen kunnen veel baat hebben bij Matrixcoaching!

Voorwaarde is het hebben van een hulpvraag! Een contra- indicatie kan drugs en medicijngebruik zijn.

Hoe?

Matrixcoaching kan snel en effectief gaan, een kwartier tot half uur is regelmatig voldoende om 1 item aan te pakken. Verassend diepgaand en blijvend effect. 1 topic tot op de bodem aanpakken kan effect hebben op alle andere. De persoon hoeft niet zijn verhaal te doen, de matrixcoach moet alleen de juiste vragen stellen waarmee de gecoachte middels zijn eigen fantasie en visualisaties zijn strategie en daarmee zijn werkelijkheid een andere wending geeft.

In deze gesprekstechniek zijn allerlei elementen samengevoegd uit de NLP,  mindfullness en oplossingsgerichte therapie. De werkwijze zelf is al therapeutisch doordat de eigen regie en de eigen beleving maximaal ingezet wordt en je daardoor in plaats van machteloosheid kracht en eigen regie ervaart.

Voor meer beeldvorming: utube: matrixcoaching, vele filmpjes. En http://matrixmethodeinstituut.nl

Belangstelling? Het allerbeste is om het een keer te ervaren want elke uitleg schiet tekort.

Toekomst:

De matrixmethode gaat hard qua ontwikkeling. Er komt een app voor mensen met ADHD. Mondiaal wordt er gewerkt aan de verspreiding van deze methode. Gestart bij het onderwijs maar steeds breder ingezet ook richting bedrijfsleven/ ziekteverzuim. Op dit moment alleen nog onderzocht op HBO niveau, alleen HBO professionals worden opgeleid om hiermee te werken als extra tool in hun gereedschapskist.

Voor mij:

Ik ben meer aan het werk met EQ problemen dan met IQ omdat dit beter bij en in mijn werkveld past.

Ik gebruik de methode erg veel in mijn (schoolmaatschappelijk werk)gesprekken met pubers, om ze te helpen met wat ze hebben meegemaakt of waar ze bang voor zijn. Regelmatig mag ik me verwonderen over mooie resultaten en de snelheid waarmee kinderen weer verder kunnen, vaak na een paar keer al.

Door de beleving te veranderen, verandert ook diegene in zijn of haar systeem. Natuurlijk moet problematiek ook in het systeem gestopt dan wel veranderd worden, maar niet meer hoeven te reageren vanuit oude pijn of angsten (voor de toekomst) doet veel. Uiteraard is de methodiek ontwikkeld voor jong en oud.

 

Advertentie