Blog

WW en handen af van onze hulpverleners 08-01-2013

Na een hele week van werkloosheid even de balans opmaken a la Bridget Jones:

Ritme gehouden:Ja, alleen geen werkritme, niet voor half 10 opgestaan, wat wel gezellig is(hoop ik)voor mijn man, die altijd laat naar en uit bed gaat vanwege zijn werk(www.johnfikenscher.com)

Huishouding: Jazeker, niet meer dan anders, maar wel de koelkast gereinigd, is bonuspunt verdiend.

Gewerkt aan mijn website: Jazeker, nieuwe dingetjes bijgeleerd.

Boekhouding: Gas en elektra maatschappij bekeken, zaken waar ik haat aan heb gedaan,is zeker bonus!

Gesolliciteerd:Geen brief geschreven,niks gevonden wat enig enthousiasme opriep,een sollicitatiegesprek gevoerd,resultaat:-10 op de frustratietolerantieladder.

Sex:Ik heet geen Bridget Jones, dus dat gaat niemand een zak aan.

Andere zaken dan normaal gedaan: Zeker, samen auto wassen, samen tanken, allerlei nuttige zaken, zie hierboven, hoofdstuk van mijn kinderboekje Luna en mevrouw Slorrepor uitgetypt.

Al met al niet onverdienstelijk voor iemand die al 10 jaar buiten de deur werkt, als het zo door blijft gaan,mag ik mijzelf een tevreden WWer noemen, die van de nood een deugd maakt. Ik kom nog tijd tekort in een dag, wellicht nog wat aan punt 1 schaven.

Straks een weekje bijstand verlenen aan mijn hardwerkende familie in Rotterdam, die het meemaken dat ze “beloond”worden met beroving of bekogeling met stenen terwijl ze iemand het leven proberen te redden met ambulance of traumahelikopter.Ik zal ze met raad(gezellig kletsen) en daad (koken)bij staan en een voorbeeld stellen, want zeg nou zelf: Handen af van onze hulpverleners is leuk, maar handen uit de mouwen steken voor onze hulpverleners nog leuker! Nou ja in dit geval dan: mijzelf in de watten laten leggen en gezellig tafelen bij broer en schoonzusje… gewoon omdat het kan! Ik ga een dagje mee op de ambulance in Rotterdam om enig idee te krijgen van wat zich zoal afspeelt in de grote stad, aangezien ik op een dorpje met 600 inwoners woon, een ervaring die mij wel even zal bijblijven,maar waar ik tot nog toe naar uitkijk.Totdat mijn broer mij smst: “hoge schoenen meenemen!” en ik mijzelf al wadend zag door een berg van gorigheid aan bloed en sputum….u hoort er nog meer van…

Advertentie

Een gedachte over “WW en handen af van onze hulpverleners 08-01-2013

  1. kom je ook even om de hoek in lekkerkerk kijken? Daar zijn nog meer mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken 😉 . Leuk geschreven weer!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s