Blog

Vrouwenkwaaltjes

Vrouwenongemakken onder de gordel.

“Vervelend, onschuldige vrouwenkwaaltjes waar we allemaal op zijn tijd mee te maken hebben” sprak ze me geruststellend toe. Maar gelukkig biedt de apotheek uitkomst! Ik werd geholpen door een mevrouw die haar vak uiterst serieus neemt. Discreet ook. En dan niet de discretie in de seksindustriele zin: “ik ben eigenlijk een vieze vuile stiekemerd en daarom wens ik discretie” Nee, deze mevrouw probeerde het juiste midden te vinden tussen open en alles bespreekbaar maken en toch de discretie van haar clientèle bewaken.

Zacht fluisterend vroeg ze me: “bent u misschien zwanger?” Glimlachend ontkende ik en bedankte haar voor het compliment.

Het herinnerde me aan een tijd, toen ik nog niet sportte, noch zo verantwoord at en mijn buikje nog net iets triomfantelijker naar voren uitbolde in een wat wijdere zomerjurk. Samen met John liep ik over het aspergefestival, een mooie zonnige dag, hand in hand. Een vriendelijke mevrouw wees me erop dat die asperges ook heel goed waren voor mij, in mijn toestand. Weg was het geluksgevoel en de jurk verdween meteen onder in de kledingkast om daar voorgoed in het donker te gaan liggen koekeloeren, en stof happen, eigen schuld dikke bult.

De apothekeresse keek naar mijn geboortedatum en met een hoogrode kleur vervolgde ze: “Ja, het kan toch soms nog best boven de veertig en we moeten het vragen in verband met eventuele risico’s!” En hoewel de plaagzucht in mij boven borrelde bij zoveel serieusheid, haastte ik me om te zeggen dat het niks gaf om vervolgens nog wat vragen te stellen om haar deskundigheid nog beter tot haar recht te doen komen. Gretig vervolgde ze daarop met een reeks van do’s en dont’s in het kader van de preventie.

“Nou mevrouw”, besloot ze haar verhaal, u moet natuurlijk wel extra goed oppassen, daar…met lekkere geurtjes en zeepjes!” Waarop ik het niet langer volhield en zei: “dus eigenlijk vormt Moederdag wel een enorm verhoogd risico voor ons vrouwen!”

Ze bleef echter in haar rol: “Enkel en alleen op het gezicht smeren mevrouw!”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s