Blog

Soto Ajam

DSC00984Vandaag gaat hier het Soto Ajam maken ritueel in. Het enige indische recept wat ik redelijk goed kan maken, zonder dat er een “aardappel”bijsmaak verschijnt….Indische kippensoep, echt het meest heerlijke, heilzame en geurige soepgerecht denkbaar! Je eet de soep met tauge, stukjes aardappel, hard gekookt ei, rijst. Met kruiden als sereh(citroengras), salam en djeroek poeroet bladen(laurierachtige bladeren met citroensmaak),gember, knoflook, uien, kurkuma(geelwortel) en een beter leven kip, (wij beter, de kip ook,eerlijk is eerlijk) heb je geen anti biotica meer nodig, de kruiden weren iedere bacterieaanval en zijn ontstekingsremmend(geelwortel). Je kan natuurlijk een boemboe in de toko kopen, ook lekker en zou ik zeker doen. Maar nu gaan we de laos, koenjit, uien en knoflook fijn vijzelen met de vijzel en mortier(tjobek en oelekan) die John zijn moeder nog heeft meegenomen uit Indonesie, meer werk, maar soms is traditie en slowfood op een sneeuwerige dag belangrijker dan een snelle hap. Morgen is het pas echt lekker, en daarna kunnen we elke keer een portie uit de vriezer halen, voor de dagen die geen meditatietijd hebben…..mijn schoonmoeder heiliger zou zeer trots op mij zijn. Zeker geen protestante types, die indische familie, maar bijgelovig dat dan weer wel. En hoe je het ook wendt of keert, de orchideeën die we van haar geërfd hebben, gaan ieder jaar tegen de tijd dat haar zoon jarig is weer volop bloeien.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s