Recepten

Drie in de pan

Oma’s drie in de pan, een beetje alternatief, met een vleugje nostalgie….

Vroeger kregen wij bij oma bij de koffie drie in de pan gepresenteerd, een soort midden tussen pannenkoek en oliebol. Dit recept heb ik nog vaak voor mijn kinderen klaargemaakt, lekker warm, maar ook koud in de broodtrommel mee ,als lunch. Je kan ze met (appel)stroop eten , maar ook zo. En met een aantal vervangende ingrediënten, ook nog erg gezond.

Je maakt een dik(dikker dan wat je normaal voor pannenkoek hebt) beslag met havermout, boekweitmeel en eieren, stuk of 3, 4. Als je liever geen melk gebruikt, kun je dit prima vervangen door rijst/amandel/oat melk, of kokosmelk of een combinatie van die drie. Je schilt appels, maakt stukjes en combineert dit net als voor een apppeltaart met rozijntjes en kaneel, ook kan je er naar smaak palmsuiker bij doen(toko)

Klontje kokosolie in de pan, en met een juslepel maak je drie a vier kleine pannenkoekjes, in je koekenpan,die je laat garen zoals gebruikelijk, omdraaien, beetje plat drukken en smullen….

En dan denk ik altijd eventjes aan oma en laat de goede herinneringen samensmelten met de smaaksensatie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s