Blog

Brugpiepers

Snikkend kwam hij binnen, schokkend over zijn hele lijf waarbij de laatste kindervetjes mee trilden in het ritme van het ophalen van zijn neus. Grote vriend was mee en bleef aan zijn zijde, zo vaak en zolang als nodig. Vooralsnog zonder commentaar.
Natuurlijk vroeg ik meteen wat er aan de hand was, gealarmeerd door zoveel zichtbaar leed. “Ik voel me helemaal niet lekker, ik ben misselijk, ik heb hoofdpijn en wil nu naar huis. Voordat mijn ouders weggaan!” “Weggaan?” herhaalde ik verontrust.
“Mijn ouders gaan samen een weekendje weg!” ontsnapte een gorgelende zin.
Collega vroeg of dit ooit eerder was voorgekomen. Er werd geknikt. Collega kon het niet nalaten te vragen of ze toen never nooit meer weerom gekomen waren. Dit bleek niet het geval.
“Maar ik heb zo’n verschrikkelijk last van heimwee riep hij uit. Ik kan niet zonder ze, ik ben heel erg aan mijn ouders gehecht!” Grote vriend keek stomverbaasd op en zei: “Dat heb ik helemaal niet!”
Het overduidelijke onbegrip over en weer maakte echter totaal geen verschil, trouw bleef de jongen zitten tot zijn vriendje bedaard was.
Ouders werden gebeld maar de ziekte werd slechts beloond met het commentaar dat hij op school moest blijven en indien nodig een paracetamolletje bij de conciërge mocht gaan halen. Collega gaf het slechte nieuws door. Ondanks dat we de ouders begrepen, deed het snikkende kereltje wel aanspraak op ons medeleven.
Ik deed een therapeutische greep in mijn tas en gaf ze allebei een pepermuntje, eentje voor troost en de ander voor trouwe vriendschap.
Met de mededeling dat hij altijd welkom was, mocht hij een extra gesprekje nodig hebben, vertrok het stel, op weg naar nieuwe zaken om mee te dealen. Ons contact bleef bij een steels glimlachje in de wandelgangen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s