Geen categorie

Praktijk Zunneweitje

Natuurgeneeskundige praktijk: Voor ontspanning, emotionele en fysieke pijnver(licht)ing :
In de loop der tijd heb ik me veel verschillende technieken eigen gemaakt om volwassenen en kinderen te kunnen begeleiden op mentaal, fysiek en emotioneel vlak.

Visie: Het lichaam beschikt over een natuurlijk genezend vermogen. Zoals mijn vader zegt: “Je lichaam is de beste dokter!”

Wanneer het zenuwstelsel kalm is, kan je lichaam en geest zichzelf normaal gesproken goed herstellen. Echter door onbewust dan wel bewust trauma, patronen uit de eerste 7 levensjaren, langdurig stresserende factoren, levenloos voedsel en een onnatuurlijke leefstijl kan ons lichaam en geest dit vermogen onvoldoende inzetten. Mijn technieken zijn erop gericht dit vermogen weer te activeren.

Oldpain2go practisioner

Pijnreductie en pijnverwijdering middels deze gespreksmethode. Het woord ‘pijn verwijdering’ roept bij veel mensen die al jarenlang pijn hebben vaak heftige reacties op. Zij hebben vaak al alles geprobeerd: pijnstillers, ontstekingsremmers, pijnverdoving, zenuwblokkades, de pijnpoli, tens machine etc. en hebben de hoop opgegeven ooit nog van hun pijn af te komen. Vaak is dat ook bevestigd door arts of specialist: ‘je moet er mee leren leven’ en ‘deze pijn is niet te genezen’. Dus hoe is het mogelijk dat hier over pijn verwijdering wordt gesproken voor bij voorbeeld artrose of fibromyalgie? We leggen het uit:

Wat is pijn?
Pijn is slechts een boodschap aan jou om je aandacht te trekken. Het doel daarvan is je te beschermen tegen (verdere) lichamelijke schade of gevaar, bij voorbeeld zodat je niet doorloopt met een gebroken been. Het zorgt ervoor dat je actie onderneemt. Vroeger dacht men dat pijn alléén betrekking had op lichamelijk schade. Inmiddels heeft Neurowetenschap aangetoond dat dit niet het geval is en het hebben van pijn betekent niet dat er iets structureel mis is met het lichaam.
Wat is chronische pijn?
Alle pijn wordt gegenereerd in het brein. Het is een geavanceerd systeem gebaseerd op vele biologische, psychologische en sociale factoren. Pijnsignalen dienen als bescherming. Bij chronische pijn houdt het brein onterecht vast aan de waarneming dat het lichaam nog steeds moet worden gealarmeerd of beschermd. Het interpreteert de signalen die binnen komen verkeerd en het heeft een over-beschermend programma gecreëerd in de vorm van chronische pijn.
Waarom gebeurt dat?
Chronische pijn ontstaat bijvoorbeeld als gevolg van lichamelijk trauma of (chronische) stress. Het brein geeft een pijnsignaal af om actie te ondernemen, maar schakelt het pijnsignaal niet meer uit. Dit is te vergelijken met een brandalarm dat nog steeds aan staat terwijl de brand al geblust is. Het pijnsignaal is dan een ‘aangeleerde’ pijn zenuwbaan geworden en deze wordt steeds sterker naarmate je pijnervaringen, gedachten en gevoelens hierover frequenter, negatiever en intensiever worden. Een vicieuze cirkel.
Betekent chronische pijn dat er blijvend letsel is?
Het kan zijn dat er blijvende letselschade is maar dat betekent niet dat men aanhoudende pijn moet hebben. Er is via MRI en röntgenfoto’s inmiddels al lang bewezen dat men aantoonbare weefselschade kan hebben zónder aanhoudende pijn. Weefsel kan veranderen en een litteken of blijvende beschadiging achterlaten, maar dat betekent niet dat je deze, inmiddels niet-functionerende pijn, nog nodig hebt. En omgekeerd kan chronische pijn aanwezig zijn bij mensen zonder weefselschade.
Dus de pijn zit tussen mijn oren?
Nee. Absoluut niet. Alle pijn is echt. Wat we weten via MRI-brein scans is dat fysieke pijn en emotionele pijn beiden worden verwerkt in hetzelfde deel van het brein. Pijnuitstralingen die verdwenen hadden moeten zijn, worden nu zo gevoelig dat zij al getriggerd worden met een heel kleine lichamelijke stimulus of zelfs niet-fysieke factoren, zoals emoties, een overtuiging of stressvolle situaties in ons leven.
Hoe kan OldPain2Go® helpen?
Pijnuitstralingen zijn omkeerbaar. Dat is een feit. U kunt herstellen. Niet-functionele pijn kan uit.
OldPain2Go® is als het drukken op de resetknop van een brandalarm dat nog steeds afgaat in een gebouw waar 10 jaar geleden een brand was.
Je hoeft niet in de methodiek te geloven en hoewel het niet voor iedereen werkt, kunnen de resultaten een vermindering of volledige pijnverwijdering zijn. Om jezelf de beste kans op succes te geven, moet je de pijn wel wíllen loslaten.
Als je eenmaal begrijpt hoe het proces werkt, heb je een prachtige kans om de controle over je leven terug te krijgen.
Voor specifieke pijn: (o.a. fibromyalgie, M.E. & Chronisch Vermoeidheid Syndroom klik hier.
Overige informatie:
U kunt hier een aantal Nederlands-talige video testimonials bekijken en hier 100+ Engels-talige video testimonials.
In Nederland is de OldPain2Go® methodiek (nog) redelijk onbekend. De meeste specialisten en pijnbehandelaars kennen het niet en kunnen het dus ook niet beoordelen. In Engeland wordt OldPain2Go® inmiddels klinisch getest omdat de methode zodanig efficiënt en veelbelovend bleek dat verder onderzoek wordt gedaan. Zie onderaan deze pagina de resultaten van 216 deelnemers.
OldPain2Go® kan naast chronische pijn, ontsteking & (spier)spanning ook ingezet worden voor o.a. angst, astma, burn-out, chronische stress, darmproblemen, chronische vermoeidheid, depressie, hormonale disbalans, gewichtsproblemen, M.S. en andere chronische aandoeningen (verlichting), overspannenheid, slaapproblemen, verslavingen en allergieën.

Ontspanningsmassage:
Voor wie minimaal 75 minuten van top tot teen op een heerlijke, luxe wijze gevloerd wil worden door een integratieve lichaamsmassage. Integratief staat voor een holistische massagevorm gekenmerkt door dynamische, intuïtieve en polariteitsmassage. (https://catyvisser.nl/massagepraktijk-zunneweitje-2/)

Matrixmethode:
Voor wie eindelijk wel eens af wil van die nare gevoelens, herinneringen en angsten. Voor volle hoofden en psychosomatische klachten. Krijg zelf weer regie over je beleving! Een bijzondere gesprekstechniek die, zonder dat je de inhoud hoeft te vertellen, eenvoudig en diepgaand helpt om jezelf te ontdoen van overbodige ballast. ( wetenschappelijk bewezen) (https://catyvisser.nl/matrixcoaching-

Liever zelf alvast aan de slag? Op de app: respiroguide pro kan je leren hoe je hart coherentie te trainen, (wetenschappelijk bewezen)Ook goed ter ondersteuning naast mijn behandeling!

Daarnaast heb ik nog allerlei massagevormen/ lichaamswerk in mijn pakket die naar gelang de vraag ingezet kunnen worden. Lijfkrachtherstel, breussmassage, ouder-kind massage( happy kids) en massage in de zorg.

Voor meer contact: catyvisser@hotmail.com

Prijs: 5 kwartier 75 euro

Ruilen kan en mag in mijn praktijk in overleg.

Een gedachte over “Praktijk Zunneweitje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s